Mediation diensten

familie mediation

Familie bemiddeling

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Mijn specialiteit zijn scheidingsbemiddeling en familie conflicten. Als onafhankelijke bemiddelaar ga ik samen met jou en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn. De bemiddeling is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Helemaal wanneer behoud van de relatie wenselijk is. Ook kan mediation tijd en geld besparen.


Bij een nalatenschap bijvoorbeeld gaat een familiemediator met de familie om de tafel en onderzoekt de wensen en belangen van de verschillende erfgenamen. Door naar elkaar te luisteren, begrijpen de familieleden wat voor elk van hen belangrijk is. Op basis daarvan lukt het vaak om tot een boedelverdeling te komen die naar ieders tevredenheid is.

De belangen van alle partijen komen aan bod, en de oplossing wordt gewoonlijk door alle partijen gedragen.

pre mediation

Pré-mediation

Pré-mediation is een informelere werkwijze die het mediation-traject overbodig kan maken. Door pré-mediation kan er meer verheldering komen in het conflict of twijfels over de scheiding. 

Pre-mediation is een gesprek tussen partijen onder begeleiding van een neutrale derde. Het doel van pre-mediation is duidelijkheid te verkrijgen. Duidelijkheid wat de spanningen veroorzaakt en/of wat de gewenste oplossingsrichting is. Als mediatior heb ik neutraliteit hoog in mijn vaandel staan en ben ik gewend lastige gesprekken te begeleiden. Pre-mediation kan gevolgd worden door een mediaton-traject maar dat hoeft niet.


Bij pré-mediation gaan jullie samen in gesprek om te kunnen beslissen of de relatie nog een toekomst heeft of dat jullie uit elkaar gaan. 
Je kan ook ieder eerst apart in gesprek met mij om je eigen twijfels op een rij te krijgen, of je werkelijk samen verder kan of wil. Wanneer jullie tóch tot mediation besluiten is het van belang dat ook de ander nog een apart gesprek heeft gehad mocht dit nog niet zijn geweest.

Of het kan zijn dat jullie als gescheiden ouders in gesprek willen komen over de verstoorde relatie voordat/ naast dat jullie aanpassingen in het ouderschapsplan en alimentatie laten maken.  

scheiden mediation bemiddeling ouderschap

Scheidingsbemiddeling 

Tijdens deze mediations maken jullie samen afspraken over de verdeling van de zorgtaken van de kinderen (die worden vastgelegd in een Ouderschapsplan) en afspraken over kinder- en/of partneralimentatie, de woning, de verdeling van de inboedel, de verdeling van het vermogen, het pensioen, etc. (die worden vastgelegd in een (echt-)scheidingsconvenant).
Het belang en welzijn van de kinderen staat bij mij vooraan. Maar ook jullie als (co-) ouders hebben een goede basis nodig. Ik help jullie bij alle vragen rondom de praktische zaken, verdeling van vermogens, pensioenen, alimentatie en de kinderen. Om de scheiding praktisch te realiseren maak ik de overeenkomst/ convenant op, help ik jullie bij het ouderschapsplan opstellen, berekenen ik de alimentatie volgens de Tremanorm en schakel de advocaat in. En op verzoek begeleid ik jullie bij de woning die verdeeld moet worden.

Ik ben sinds 2014 fulltime scheidingsbemiddelaar, familie mediator en werk samen met een advocaat, mr. S.G.L. Bremen. Samen met andere zelfstandige mediators hebben we intervisie en blijf ik mij bijscholen op actuele zaken.

ARTIKELEN:
EFT en scheidingsmediation
Scheiden met autisme
mfn geregistreerd familie mediator
hight trust raad van rechtsbijstand
autisme vriendelijke mediator